Toegankelijkheid

Mons en Lumières verbetert haar faciliteiten voor mensen met speciale behoeften. 

Mons en Lumières houdt zich bezig met mensen met specifieke behoeften en implementeert een reeks acties om een festival toegankelijk voor iedereen te garanderen.

Hoe?

  1. Een nauwe samenwerking met Access-i:

Mons en Lumières werkt samen met Access-i, een organisatie gespecialiseerd in toegankelijkheidsadvies. Deze samenwerking is erop gericht het evenement aan te passen aan de diverse behoeften van de bezoekers, waardoor een gastvrije en inclusieve ervaring gegarandeerd wordt.

  1. Proactieve ondersteuning:

Wij bieden ondersteuning aan mensen met specifieke behoeften. Wilt u hiervan profiteren? Vul ons online formulier in of neem direct telefonisch contact met ons op via: +32 (0) 65 33 55 80.

  1. Specifieke faciliteiten:

Er zijn aanzienlijke inspanningen geleverd om de ontvangst van mensen met beperkte mobiliteit te verbeteren.

Specifieke ontvangstzones 5 informatiepunten (witte containers) zijn verspreid over de hele route en staan op de plattegronden. Openbare banken langs de route een team van vrijwilligers (gesensibiliseerd en opgeleid in de ontvangst van PMR en duidelijk herkenbaar aan hun rode K-Way, gele muts en fluorescerend geel “vrijwilliger toegankelijkheid” vest) is klaar om persoonlijke begeleiding te bieden aan degenen die het nodig hebben. Vul ons online formulier in om hiervan te profiteren.

  1. Parkeerfaciliteiten:

Het festival voorziet in parkeergelegenheid voor PMR, met een capaciteit van 40-50 plaatsen, gelegen aan de Rue Chisaire die aan het begin van de route ligt. De veiligheid en toegankelijkheid van deze parkeerplaats worden gewaarborgd door de aanwezigheid van een beveiligingsagent.

Wilt u begeleiding? Vul ons online formulier in. U kunt ook +32 (0) 65 33 55 80. bellen als u meer informatie wenst.”