Google en Mons en Lumières: een schitterende samenwerking tussen technologie en cultuur

De combinatie van geavanceerde technologie en cultuur is altijd een bron van inspiratie en innovatie. Dit jaar zijn we trots om Google als partner te hebben in het kader van Mons en Lumières. Het partnerschap met het Google-datacenter in Saint-Ghislain illustreert perfect deze fusie tussen technologische vooruitgang en culturele viering.

Voortdurende Betrokkenheid van Google in Saint-Ghislain

Het Google-datacenter in Saint-Ghislain is meer dan alleen technologische infrastructuur. Al meer dan 15 jaar investeert Google fors in deze regio, met een financiële inzet van meer dan 3 miljard euro. Maar deze investering is niet beperkt tot alleen materiële aspecten.

Menselijke en Lokale Investering

Het hart van deze betrokkenheid zijn de mensen. Meer dan 400 medewerkers werken dagelijks om de operaties van de datacentercampus te onderhouden. Dit is een aanzienlijke menselijke investering die het belang van de lokale arbeidskracht in het functioneren van deze geavanceerde faciliteiten benadrukt.

Gemeenschappelijke en Educatieve Bijdragen

Google speelt ook een sleutelrol in de lokale gemeenschap via haar “community grants” programma. Dankzij deze steun zijn talrijke projecten gerealiseerd die het sociale en educatieve leven in de regio hebben verrijkt. Voorbeelden zijn de samenwerking met Helha voor een specifiek opleidingsprogramma in engineeringwetenschappen gerelateerd aan datacenters, en educatieve lezingen in lokale scholen.

Woord van de Partner

“Actief zijn en deze eerste editie van Mons en Lumières ondersteunen was voor ons een natuurlijke keuze, een origineel initiatief dat cultuur combineert met het ontdekken van deze prachtige stad Mons, met behulp van technologie om locaties en objecten met licht te verfraaien. Wat interessant is aan dit soort projecten, is de gelijkenis met ons werk in datacenters: een onzichtbare maar noodzakelijke technologie om een uiteindelijk doel te bereiken. In dit specifieke geval, een elektrische infrastructuur die de werken verlicht. In datacenters is een hele reeks technologieën nodig zodat onze gebruikers toegang hebben tot de beschikbare diensten of tools.”